Hun mening


Het was tof en heel leerrijk.

Het was tof omdat we een goede leermeester hadden en ik zal er hoogst waarschijnlijk mijn hobby van maken. ik werk graag met mijn handen dus had ik nu de gelegenheid om dat te doen. Ten slotte het is een beroep dat met uitsterven bedreigd is.

Ik kan nog zoveel lof over deze stage schrijven dat ik het best nu ophoud want anders is er veel te veel om te lezen.

Byeeeeeeee

A.M.  (15 jaar) – workshop smeden

…. Ik had me ingeschreven omdat ik benieuwd was hoe je kunt werken met zo’n weerbarstig materiaal, omdat ik het zag als een goede oefening in geduld en ook wel omdat ik beter wilde weten waar mijn goede vriend zich nu onledig mee houdt.

Het is een veel rijkere ervaring geworden dan ik vooraf mocht hopen. In die drie dagen kregen we inderdaad een notie van de weerbarstigheid van het materiaal: het goed gewarmde ijzer doet precies wat je wilt, zolang je bereid bent er samen naar toe te gaan – dus die oefening in geduldig werken kwam er ook mooi uit. En Michel blijkt een bijzondere kunstsmid die zijn vaardigheden zeer gedreven en efficiënt overbrengt, daarenboven in een mooie en inspirerende omgeving. Wat me verraste in de stage, was dat smeden geen solitaire bezigheid blijkt maar dat er ook heel wat teamwerk bij komt kijken. En tenslotte maakten ook de mede-stagiairs dit tot een bijzondere ervaring: zeer diverse, interessante mensen die samen enkele dagen het vuur deelden.

Al is de kans reëel dat ik de aangeleerde technieken niet onmiddellijk verder in de praktijk zal brengen, toch had ik de stage voor geen geld willen missen.

W. V. – workshop smeden

en

kort relaas over wat de cursisten op evaluatiepapier neerschreven: allen in de wolken omwille van de professionele gedreven begeleiding en de passie die ze mochten ervaren – zowel de smeden als de koperdrijvers kregen meer dan ze durfden verwachten ivm het ambacht leren kennen !! elk wil op zijn/haar manier verder in de materie en het ambacht duiken ! allemaal dank zij de prestatie en knappe begeleiding van jou en Ingolf

L. M. (Vormingplus Brugge) – workshop smeden en koperdrijven

Vooraf wat mijn bedoeling was :

1/leren welk materiaal en materieel je nodig hebt/kan hebben om te smeden.

2/basishandelingen om tot een bruikbaar resultaat te komen.

Zoals reeds gezegd op het einde van de cursus : de beoogde doelstelling werd bereikt.

We konden via eenvoudige maar nuttige oefeningen leren omgaan met het materiaal en materieel van de smid.

De oefeningen zijn goed uitgelegd en de techniek om tot het juiste resultaat te bereiken werd letterlijk met hand en tand uitgelegd en getoond.

De groep liet dan ook toe om naar het einde (de derde dag) zelfs een eigen werk te ‘proberen’. Op zich heeft de groep en de samenwerking binnen de groep een positieve bijdrage geleverd aan de cursus.

(…) Alvast bedankt Michel voor wat ik heb kunnen leren en hopelijk  komt er een ‘continued blacksmith’s course’.

A.D.  – workshop smeden

Nogmaals dank voor deze leerrijke ervaring en de goede ontvangst.

G.D. – workshop smeden

en

… de kinderen hebben veel succes met hun werkstukken. Ze hebben alle drie veel plezier aan de stage gehad.

De ma van J. en J. en E. – workshops smeden en assembleren

Nog eens dankjewel voor een heel fijne week. Ik heb er echt van genoten. Het was gewoon onvergetelijk. Ik moet daarvoor zelfs geen kaarsen branden op mijn kandelaartje.

Hou alstublieft dat smidsevuur brandend, want ik kom terug!

S. V. – workhsop smeden

… ik kon niet wachten om officieel mijn kandidatuur in te dienen voor de langere vorming van acht week-ends waarover jij het in Herent had. ‘t Zal niet evident zijn om mij te organiseren,(…) maar ik vind wel een oplossing als ik de data lang genoeg op voorhand weet. Ik mis de gloed !

B.M. – workshop smeden

Desideravo ringraziarti per i tuoi insegnamenti e per la tua pazienza, poichè mi è stato tutto molto utile.

A. P.  – workshop smeden Italië