Ambachtendag op de Zitterthoeve in Asse en Zomernocturne in La Fonderie te Brussel.


Zitterthoeve in Asse

 

Ijzer en Vuur ! vzw heeft een patent op mooie en ongewone locaties. Zo ook met de Zitterthoeve in Asse, een oase voor kinderen en andere grote mensen, en een heus dierenparadijs.
Het wordt een een leuke (gezins) dag waarbij  je verschillende ambachten aan het werk kunt zien, informatie kunt vragen en hier en daar zelf wat kneepjes van het vak kunt leren. Spinnen, smeden, houtsnijden, imkeren… je kunt het er allemaal ontdekken. De workshop smeden  ( 1 volle dag) schrijf je je in door een mailtje te sturen naar zitterthoeve@gmail.com. Terwijl jij het atelier volgt, kan de rest van het gezin een leuke dag beleven op de boerderij.
Voor de kinderen worden leuke activiteiten voorzien naast de ambachten zelf, zoals ponyrijden, boogschieten, verschillende volksspelen, schminkstand, … ‘s Middags is er gelegenheid tot picknicken. Je mag een lunchpakket meenemen of je kan proeven van ambachtelijk bereide streekproducten…
Meer info ook op  FB : Zitterthoeve of Ambachtendag in de Zitterthoeve

 

Zomernocturne

 

Op woensdagavond 27 augustus (vanaf 19 u)  vindt in Brussel onze traditionele zomernocturne plaats met gratis toegang.  Naar het einde van onze zomerstages toe organiseert La Fonderie op haar prachtige site in Molenbeek een zomerfeest waar ontmoeting, tentoonstelling, ontdekking ( deelname en demonstraties) van onze activiteiten en gemoedelijke sfeer centraal staan en waar je kunt pick-nicken met een BBQ team dat ter beschikking staat om je meegebrachte vleeswaar of groentjes te grillen. Met elk jaar een extraatje ook. Dit jaar is  asbl Kaernunos te gast dat ons binnen zal leiden in hun sprookjeswereld  met fantastische  figuren en een ongewoon spektakel.
Meer info (in het Frans) : LA FONDERIE

 

Pers

Onlangs verscheen een artikel in het ledenblad van asbl CESEP (hierna, in het Frans), jarenlang een van onze partners in ambacht. Je kunt er meer te weten komen over het parcours en de motivaties van Michel Mouton, opleider bij en medestichter/inspirator bij IJzer en Vuur ! vzw.

 

Foto’s workshops

Heb je mooie foto’s genomen tijdens een van de workshops ? Stuur ze ons graag op ! De mooiste vinden een plaatsje op onze website.