Onze opleiders


Michel Mouton – Koperdrijven – Smeden

Geboren in 1958. Studeerde af als master aan het Marie Haps Instituut voor vertalers en tolken te Brussel. Kort daarna kwam hij in contact met Alfred Habermann sr die zijn ‘ambachtelijke vader’ zou worden. A. Habermann, een leidend figuur in de Europese hedendaagse smeedkunst, zou hem binnenleiden in de wereld van het metaal, en van het smeedijzer in het bijzonder, met oog voor schoonheid en vakmanschap, en hij brengt hem bij hoe te werken met respect voor het lichaam.

De professionele carriere van Michel Mouton bestaat uit het werken met groepen mensen om kennis door te geven Hij leidt dit soort stages sinds meerdere jaren en combineert daarbij vakkennis met didactische kwaliteiten, passie met geduld. Hij is meertalig maar spreekt hier vooral de taal van ijzer en vuur.

 

Saoud Mama  – Assemblage

Geboren in 1971. Woont in Brussel. Master in binnenhuisarchitectuur, meubel design en plastische kunsten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel. Prijs van de stichting Horlait Dapsens en de prijs Aron Samdam bij het afstuderen. Daarmee sticht hij een centrum voor artistieke promotie (Le Clos Cacao 1997). Wordt assistent bij de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel in 2003 (cursus : techniek – technologie/productie). Opent in 2009 Nodesign, een atelier/laboratorium voor creatie rond ecodesign, op basis van industrieel afval, en organiseert workshops met als thema recupdesign.

Hij combineert verschillende kunstdisciplines : installaties, meubeldesign, schilderkunst,, muziek en  bij ESAC, in samenwerking met Rosas ( Anne Teresa De Keersmaeker)

 

Oumaha Assaleh –Tuareg zilversmeden

Ik ben 34 jaar oud. Ik woonde als klein kind bij mijn grootvader in een  dorp op 35 km van Agadez, in de Attri oase (Niger). Ik leerde smeden bij mijn grootvader. Later, toen ik 13 werd, ben ik met zilver beginnen werken. Ik was zilversmid toen ik 18 was. Ik woon sinds een paar jaar in Brussel en oefen er mijn beroep uit.

 

Kamsso Al Moustapha –Tuareg zilversmeden

 

Salif Dermé –  Bronsgieten

Meester-bronsgieter en kunstenaar.